tisdag 25 maj 2010

Shihan Jari Hiltunen

Shihan Jari Hiltunen: "Shihan Jari Hiltunen började träna budo vid 9 års ålder (judo, karate och taido) som han fortsatte med i sin ungdom. 1982 erhöll han Renshi diplom (master instruktor) av Seiken Shukumine, det var det första i sitt slag i Sverige. Fram till 1984 var han huvudakligen aktiv innom taido i Sverige, 1984 introducerade Jari Gensei ryu karate till Sverige och startade dojon Gensei Kan, i över 10 års tid tränade och tävlade vi utan medlemskap i svenska budo förundet. 1988 erhöll han tillsammans med Nobuaki Konno 5:e dan och blev utsedd till president för Europeiska Genseiryu karate förbundet som bildades samma år på initiativ av Shihan Jari och Konno som ursprungligen var ifrån Genwakai. Genom deras aktiviteter inom Gensei Kan så spred sig Gensei ryu karaten till Finland med Petteri Auotio som startade den första dojon där.

1992 bildades Skandinaviska Genseiryu karate förbundet med de nordiska länderna Sverige, Finland och Danmark. Shihan Jari blev utsedd till president och Shihan (chefsinstruktör) för detta förbund. Under årens lopp kom många elever att träna i Gensei Kan som kom ifrån de olika nordiska länderna, Shihan Jari har elever i både Finland och Danmark som har erhållit dangraderingar.

Idag har Shihan Jari fyra dojos i Göteborg och en i Uddevalla. Han arbetar för att sprida Genseiryu karate i Sverige samt att sammarbeta med övrig budo organisationer i Sverige"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar